Samsom Huisartspraktijk
Herculesweg 13
2624 VM Delft
Telefoon: 015 261 16 01
www.samsomhuisarts.com

Gezond afslanken maar wel lekker blijven eten

English version
English

tab
menu

tips

Wat je BMI ook is, blijf gezond eten, d.w.z. eet genoeg verse groentes en fruit, granen, vers vlees of vis, zuivelprodukten.

Geleidelijk afvallen is het meest effectief omdat je lichaam op die manier op een natuurlijke wijze aan de nieuwe voedselkeuze en hoeveelheid went en zich daarop aan zal passen. Je hongergevoel zal op die manier langzaam verminderen.

Lukt het je niet om op eigen kracht af te slanken? Neem dan contact met ons op.tab

We hebben iedere week een ander kookrecept EN
je kunt 30 lekkere recepten downloaden als boekje!
Download kookboekje

Heb je vragen of suggesties? Neem dan contact met mij op.

Ben jij te dik, te dun of heb jij een goed BMI?

In de BMI-meter hierboven kun je jouw Body Mass Index (BMI) berekenen door in het eerste invulveld je lengte in cm in te voeren, in het tweede invulveld je gewicht in kg, en vervolgens op de knop 'Bereken' te klikken. Afhankelijk van de uitkomst kun je dan via het Menu op de linkerzijde van deze pagina lezen, of jij een goed BMI hebt, of dat je te dik of te dun bent.

Heb jij een goed BMI? Prima, houden zo, afslanken is voor jou in principe niet nodig! Toch kan het zijn, dat je zelf vindt dat je best een paar kilo'tjes mag kwijtraken, zeker nu de zomer weer in zicht is. Lees dan verder.

Ben je te dun, ondanks dat je goed eet? Dan mag je zeker niet afslanken. Ook is het verstandig om een afspraak met je huisarts te maken om te laten onderzoeken of er wellicht onderliggende oorzaken zijn die behandeld moeten worden.

Is je BMI wat aan de hoge kant of te hoog? Lees dan zeker verder. Deze website is namelijk bedoeld voor mensen die willen afslanken en toch lekker willen blijven eten.


Meer over de Body Mass Index (BMI)

afbeelding

Hallo, ik ben Anita Samsom, de echtgenote van dokter Samsom. Mijn Body Mass Index (BMI) is 22.4 en dat ligt in het midden van een goed BMI. Zoals je op de foto ziet, ben ik niet dik maar ook niet heel dun. De Engelse term BMI staat voor body mass index, hetgeen betekent hoe groot het percentage vet is dat jouw lichaam bevat. Je BMI is afhankelijk van je lengte en je gewicht. Dat is ook wel begrijpelijk: iemand die groot is, zal zonder te dik te zijn meer wegen dan een klein iemand. Ook is het zo, dat mensen met een grote hoeveelheid spiermassa, zoals bodybuilders, een hoger BMI mogen hebben zonder te dik te zijn. De BMI is dus een algemene graadmeter.

Lekker koken is één van mijn hobby's en met het verzinnen van gezonde, lekkere culinaire recepten blijf ik op een goed BMI. Daarnaast verzin ik culinaire recepten voor patiënten die bij mijn man op het spreekuur komen met overgewichtsproblemen, mensen die graag willen afvallen.


Verantwoord afslanken

Steeds meer mensen, ook kinderen, lijden tegenwoordig aan overgewicht oftewel ze zijn te dik. Dik zijn brengt gezondheidsrisico's met zich mee, waaronder een verhoogde kans op diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten, te hoge bloeddruk en bepaalde vormen van kanker. In het kadertje hiernaast geef ik je wat tips hoe je verantwoord kunt afvallen, terwijl je toch lekker kunt blijven eten.webdesign

Copyright © 2007 - 2014 www.samsomhuisarts.com